[...] dobrą wchłanialność i małe ryzyko alergii. Wspomagają również naturalną odporność organizmu. Kazeinian wapnia: jest podstawowym składnikiem białek, nie wpływa na wzrost poziomu cholesterolu we krwi. Fruktoza: jest używana w koktajlach redukujących wagę jako jeden z cukrów prostych, który minimalnie wpływa na poziom cukru we krwi. Użyta ilość [...]
[...] Rozsądne tempo chudnięcia według mnie to około 3-4 kg miesięcznie, dlatego wyhamuj nie spiesz się, jeśli nie w te wakacje to w następne. Zazwyczaj deficyt kaloryczny na poziomie 300kcal jest wystarczającym do osiągnięcia ww. tempa. Oprócz makroskładników w naszej diecie znajdują się także mikroskładniki. Aby dostarczyć odpowiednią ilość [...]
[...] przez zespół doktora Davida Ludviga z Boston Children’s Hospital, pokarmy o wysokim indeksie glikemicznym mogą prowadzić do znacznego stłuszczenia wątroby i podwyższony poziom tłuszczów we krwi. Podnoszący się poziom węglowodanów we krwi pobudza wydzielanie insuliny, pod wpływem, której organizm odkłada więcej tłuszczu. Tłuszcze- są to [...]
[...] Mężczyzna Wiek : 22 Waga : 101 Wzrost : 186 Obwód klatki : - Obwód ramienia : - Obwód talii : - Obwód uda : - Obwód łydki : - Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : - Aktywność w ciągu dnia : studia, komputer, siatkówka Uprawiany sport lub inne formy aktywności : siatkówka we wtorki i czwartki [...]
[...] i najmocniejsze składniki anaboliczne: ekdysteron i methoxyflvon. Składniki te powodują 7-10% wzrost czystej masy mięsniowej oraz w takim samym stopniu zmniejszają poziom tkanki tłuszczowej. Spektakularny wzrost suchej masy mięsniowej i redukcja tłuszczu Podnosi poziom syntezy białka Silnie anaboliczne nie hormonalne składniki Działanie [...]
[...] funkcji: 1. Tworzy ochronę dla naszych organów wewnętrznych, 2. Ma decydujacą role w odpowiedzi układu odpornościowego, 3. Jest magazynem glukozy(glicerol) - stabilizacja poziomu cukru we krwi 4. Odgrywa znaczną role w stabilizacji ciśnienia krwi, 5. Mazgazynuje witaminy 6. Produkują hormony np: leptynę, 7. Jej niski poziom ma wpływ na utratę [...]
[...] ĆWICZENIAMI Płeć : Mężczyzna Wiek : 25 Waga : 76 Wzrost : 177 Obwód klatki : - 105 Obwód ramienia : - 35 Obwód talii : - 97 Obwód uda : - Obwód łydki : - Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : ok.26% - jestem "szczuply" a caly tluszcz jaki mam idzie mi w brzuch- tzn oponka otyłosc brzuszna. Aktywność w ciągu dnia : 3 razy w tygodniu [...]
[...] z wyzwoleniem energii termicznej. Flawonoidy działają w ten sam sposób, co lignany i fenolokwasy, ale to jeszcze nie koniec... Dodatkowo zwiększają w tkance tłuszczowej poziom przekaźnika komórkowego, sygnowanego skrótem cAMP, który inicjuje lipolizę -proces rozpadu cząsteczek tłuszczu zapasowego. Jednak bodaj najważniejszym dla redukcji [...]
[...] mu 10kg (5kg mięcha + 5kg tłuszczu). Włosy na cyklu mu wypadały i powiększyła się lekko prostata, wystąpiła ginekomastia. Dlaczego tak się stało? Gość nr 1 miał niewysoki poziom DHT w organiźmie bo brał mniejszą ilość testosteronu (jak wiadomo testosteron konwertuje do DHT) i dlatego nie łysiał, miał mniejszy trądzik i nie zauważył problemów z [...]
[...] zawartości białka w diecie (np. diecie odchudzającej ) B6 bierze udział również w procesie wydzielania żółci - niezbędnej w trawieniu tłuszczy , wraz z kwasem foliowym zbija poziom cholesterolu. POTAS -jeden z głównych elektrolitów naszego organizmu dbający o prawidłowe funkcjonowanie serca , biorący udział w skurczu pracujących mięśni , aktywnym [...]
[...] między posiłkami. Przy nadwyżce kalorycznej w towarzystwie węglowodanów bardzo łatwo się odkłada, ale jednocześnie w pewien sposób ogranicza wyrzut insuliny i stabilizuje poziom cukru we krwi. Zalecane źródła tłuszczów: oliwa z oliwek extra virgin, tran/kapsułki Omega-3, olej lniany Węglowodany Po wyliczeniu ilości białka i ustaleniu [...]
/SFD/2016/10/27/5bb420ae49a94b78bf39ec71f6b2ae5a.jpg Od dziecka uczono nas, że" tłuste mięsa, to zło", "tłuste mięsa zwiększają poziom złego cholesterolu", "tłustych mięs w ogóle najlepiej unikać". I tak przez dłuższy czas ludzie bazowali raczej na piersi z kurczaka, ewentualnie na piersi z indyka i na tym koniec. Ci bardziej otwarci pokusili się [...]
[...] powinien tryskać energią a podczas walki powinna rodzic się w nim „bestia" tutaj pomocne mogą okazać się suplementy które maja za zadanie w sposób naturalny podnieść poziom produkcji testosteronu. -Tribulus Terrestris; afrodyzjak od lat stosowany w medycynie ludowej. Efektem końcowym jego działania powinno być pobudzenie jąder do [...]
[...] sztangielką w oparciu o ławkę. 4)Martwy ciąg (lub ściąganie górnego wyciągu do klatki piersiowej ze względu na problemy z kręgosłupem :( ). 5)Wyciskanie na ławce poziomej. 6)Rozpiętki sztangielki na ławce pod kątem 30 st. 7)Praca gryfem na bicepsy. 8)Naprzemiennie sztangielkami (na bicepsy). 9)Przyciąganie górnego wyciągu (na [...]
[...] 5% masy ciala.Wiem ze niektorzy kulturysci twierdzili, jakoby mieli nawet do 2% tkanki tluszczowej w organizmie, ale jest to wynik nie mozliwy do osiagniecia. Przy takim poziomie tluszczu ich organizm nie bylby w stanie normalnie funkcjonowac. Ilosc tlusczu w organizmie mozna mierzyc na kilka sposobow. Jednym z dosc oryginalnych,ale dajacych [...]
[...] się z długich łańcuchów prostych cukrów, które z racji swej złożonej budowy są dłużej trawione i włączają się w krwiobieg w wolnym, stałym rytmie. Utrzymuje on stabilny poziom glukozy we krwi, co z kolei zabezpiecza energię dla centralnego układu nerwowego. Bogatymi źródłami węglowodanów są: makaron, ryż, ziemniaki, chleb, produkty zbożowe, [...]
[...] glukoza, fruktoza, galaktoza) - węglowodany złożone (wolno przyswajalne, połączenie 2 lub więcej ww. prostych np. sacharoza, polisacharydy, maltoza) 2. Wpływ wywierany na poziom glukozy we krwi Indeks Glikemiczny GI (klasyfikuje ww. na podstawie ich wpływu na poziom cukru we krwi oraz ze względu na czas pojawienia się tego wpływu). Niskie GI: [...]
[...] człowieka znajdzie się cokolwiek, co da się w nią przekształcić ( np. tkanka tłuszczowa). Dlatego, nawet w warunkach długiej głodówki, organizm jest zdolny do podtrzymywania poziomu glukozy w wąskich granicach normy. Oczywiście, jeśli spożywacie Państwo dużo węglowodanów, będziecie mieli we krwi dużo glukozy. Brzmi to nieźle, prawda. Cała [...]
[...] glukoza, fruktoza, galaktoza) - węglowodany złożone (wolno przyswajalne, połączenie 2 lub więcej ww. prostych np. sacharoza, polisacharydy, maltoza) 2. Wpływ wywierany na poziom glukozy we krwi Indeks Glikemiczny GI (klasyfikuje ww. na podstawie ich wpływu na poziom cukru we krwi oraz ze względu na czas pojawienia się tego wpływu). Niskie GI: [...]